Zpracování jídla

Zpracování jídla2019-06-21T09:39:36+00:00
Wartec s.r.o. - Automobilový průmysl

Automobilový průmysl

Wartec s.r.o. - High-Tec

High-Tech

Wartec s.r.o. - Balení

Balení

Wartec s.r.o. - Zpracování jídla

Zpracovaní jídla

Wartec s.r.o. - Textil

Textil

Wartec s.r.o. - Medicínský průmysl

Zdravotní průmysl

Wartec s.r.o. - Domácnost

Domácnost

Wartec s.r.o. - Kosmetika

Kosmetika

Použití v potravinářství

Ultrazvuk je ideální pro řezání potravin – zejména těch, které jsou velmi drobivé, krémové nebo měkké. S pomocí ultrazvuku nedochází k žádné deformaci výrobku, což znamená, že mohou být řezány i extrémně tenké plátky. Minimální povrchové tření zajišťuje čistý řez s malým, pokud vůbec nějakým, zůstatkem produktu na čepeli.

Rychlé a čisté řezy mají za následek vyšší produktivitu a minimum času potřebného pro čištění. Výhodou řezacího systému RINCO je, že je vodotěsný a může být čištěn v pozici, což znamená, že není třeba pracovní nástroje odnímat. Stroje RINCO ULTRASONICS také umožňují přesnou reprodukovatelnost, nejvyšší úroveň peciznosti a dlouhou životnost.

Se stroji značky RINCO a s našimi zkušenostmi dosáhnete:

  • čistých řezů bez deformace výrobku, díky minimálnímu tření mezi výrobkem a čepelí
  • čistých hran jednotlivých řezů
  • čistých a reprodukovatelných řezů, bez ulpívání produktu na čepeli
  • absolutní procesní a kvalitativní kontroly pomocí záznamu parametrů
  • vysokého stupně spolehlivosti procesu
  • velmi krátké doby čištění – komponenty mohou být čištěny na pozici, bez potřeby odnímání
  • velmi krátkého času na údržbu
  • vysoké rychlosti zpracování
  • krátkých procesních cyklů

Automatizované řezání

  • integrace do automatizačních linek je rychlá a přímočará
  • řízení a kontrola prostřednictvím ultrazvukového generátoru

Výhody technologie ultrazvukového řezání:

  • ekonomické, energeticky úsporné, efektivní
  • ekologicky šetrné

Pracovní nástroje:

  • zákaznická specifikace; kalkulována a simulována prostřednictvím FEM
  • odolnost a nízké opotřebení
  • dostupnost ve vybraných materiálech
  • rychlost výměny
  • bez potřeby povrchové úpravy čepelí
  • během procesu řezání se čepele čistí samy

Ultrazvuková technologie je zvláště vhodná pro řezání potravin s následujícími vlastnostmi:

  • měkkost
  • krémovost
  • drobivost
  • více složek
  • čerstvost
  • zamražení

(seznam není vyčerpávající)

Všechny tyto výhody zaručují vyšší produktivitu a zvyšují kvalitu vašich výrobků. Jedinečný efekt ultrazvukové technologie otevírá dveře novým trhům a produktům, které by jinak s použitím tradiční technologií řezání zůstaly zavřené.

Vhodné pro použití tam, kde se kovové částí potkávají s plastovými součástmi

  • bez poškození aplikace
  • bez předehřevu kovových součástí
  • zjednodušení postupu vstřikování